Nyårsfesten

nyarsfesten

Nyårsfesten är skriven av Ann-Charlotte Ekensten.

Den här boken handlar om tonårstjejen Elin som är bjuden på maskerad på nyårsafton. Hon vill så gärna gå, men har dåligt samvete för hennes mamma är döende i cancer. Kan Elin lämna sin mamma ensam på sjukhuset?

Boken tillhör en kategori jag faktiskt inte kände till, nämligen Lättläst. Det här är en liten bok på nitton sidor. När jag fick hem den tänkte jag att ok, hur intressant text kan man få in på så få sidor? En text som dessutom ska passa ungdomar och inte barn. Det visade sig gå alldeles utmärkt. Ann-Charlotte Ekensten debuterar med den här boken och den går rakt in i hjärtat. När Elin blir bjuden på en maskerad bestämmer hon sig för att gå, trots skuldkänslor över att inte stanna med sin sjuka mamma. Festen börjar hemma hos Markus och mötet mellan honom och Elin är så okonstlat och fint att det går rakt in. Ann-Charlottes språk är avskalat och utan omskrivningar, något som lätt kan ge oönskad distans, men det händer inte här. Känslorna för Markus och skuldkänslorna gentemot mamman är så direkta att det känns som jag läst en hel roman när jag är klar. En utmärkt debut.

För unga med lässvårigheter är det här en perfekt bok, så betyget blir 4 / 5.

Ur boken: Jag känner Markus armar runt mig. Att krama honom är som att krypa in i en mysig koja. En sådan koja som mamma byggde till brorsan och mig när vi var små.

Tack till Nypon förlag för recensionsex.

Annons

En reaktion på ”Nyårsfesten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s