Nostalgi med Sagan om isfolket.

Meningen är ju att jag varje dag ska svara på en fråga i 60-dagars utmaningen. Men helgen gick åt då vi hade långväga gäster, så bloggen fick stå åt sidan och likaså mitt bokbloggsjerkande som varit allt annat än aktivt. Bättring utlovas.

Dag 2 – Min favoritserie?

Svår fråga för det finns ju så många som jag tycker om, eller har tyckt om tidigare. Några har jag nämnt redan som Outlander, Wheel of time, Liftarens guide till galaxen samt en mängd dystopier. Alla de här tycker jag fortfarande om, men eftersom jag redan nämnt dem i tidigare inlägg tar jag en serie jag älskade när jag var yngre, Sagan om isfolket av Margit Sandemo. Det är en släktkrönika med övernaturliga inslag på 47 böcker. Jag upptäckte serien när jag var runt 15 år eller nåt sånt och efter det har jag släpat runt alla 47 böcker när jag flyttat runt världen. De blev lästa igen och igen under ca 10 års tid, men sedan tog det stopp. Det är verkligen ingen finlitteratur. Böckerna är väldigt enkla och grammatiken är väl inte den bästa. Vissa böcker är rent av usla men som helhet älskade jag ändå serien i många år, så det får bli den som svar på frågan. Trots att jag för några år sedan sålde hela serien till bättre behövande.

Dag 3 – Min favoritbok ur serien?

Böckerna om Heike. Man får följa honom från att han blir misshandlad och vanvårdad av sin onda far, tills han växer upp och själv får vissa demoniska drag men ändå väljer godheten. Jag grät många tårar för den lilla Heike som kämpade så tappert. Nostalgi.

 

drakens-tander-hft-19-sagan-om-isfolket

Annons

4 reaktioner på ”Nostalgi med Sagan om isfolket.

  1. Jenny

    Sicken tur att grannen din, ja typ granne, har hela serien kvar. Några av böckerna får man visserligen mer som en hög med lösa papper än en bok men det funkar 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s