Någon som tappat en quiz? Fem frågor om böcker.

Jag tycker det är så roligt att hitta gamla qiuz och enkäter som bokbloggarna haft, både att läsa och fundera till lite på min egen läsning. Jag hittade en gammal som kommer här,

1. En bok jag ännu inte läst men ser fram emot?

Av någon anledning har jag faktiskt aldrig läst Stolthet och fördom. Jag vet inte varför för jag gillar sådant här. Men nu ska det äntligen bli dags, tack Modernista för recensionsexemplar. Det ska bli ett nöje. Det nya omslaget är dessutom otroligt vackert.

9789174998580_200_stolthet-fordom_haftad

 

2. Den bästa boken jag har hemma?

Oj det är svårt att lista bara en. Böckerna jag har hemma är ju sådana jag sparat just för att de är extra bra eller extra vackra. Men Liftarens guide till Galaxen kommer väl rätt nära. Marvin, universums mest deprimerade robot, är liksom oslagbar.

9789186587215_large_liftarens-guide-till-galaxen_pocket

3. En bok jag önskar varit bättre och som kanske var lite onödig att köpa?

Hade det här varit en svensk författare skulle jag inte skriva det här, men ”Femtio nyanser av honom” eftersom boken är så usel att den är oläsbar. Jag var förbannad i veckor över att jag slösat pengar på den.

 

4. Någon bok som jag var jättepepp på när jag köpte den men som bara blivit stående?

Det tror jag faktiskt inte. Jag är stammis på biblioteket så köper jag en bok är det ( oftast ) väl genomtänkt eller efterlängtat, så jag slukar dem direkt. Undantaget boken i frågan före då. Däremot har jag inte läst Kampen om Järntronen än som jag köpte för någon vecka sen, vilket är lång tid för mig att lämna en bok oläst.

 

5. En bok jag köpt mest för att den hade vackert omslag?

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Väldigt vacker bok, både utanpå och inuti. Recension kommer snart.

miss-peregrines-hem-for-besynnerliga-barn

 

Annons

2 reaktioner på ”Någon som tappat en quiz? Fem frågor om böcker.

 1. 1. Future Perfect skriven Mara Lee (Sverige)
  2. Agaat av Marlene Nieknerk (Sydafrika)
  3. En av oss sover av Jenny Klougart (Danmark)
  4. Aldermanns minne av Gabriella Håkansson (Sverige)
  5. Kan inte påminna mig att jag någonsin har gjort det men om jag var hemma skulle jag säkert kunna klämma fram en titel…

  Blev så sugen på att besvara frågorna!
  Jag blev pensionär för snart ett halvår sedan och har äntligen fått redigt med tid för läsning. Kul att ha hittat din blogg men jag tror inte vi läser riktigt samma typ av böcker. Jag hoppas ändå du vinner storkovan och får öppna din bokhandel.
  I min ungdom drömde jag också om att ha en bokhandel. Det närmaste jag kom var att jobba som dåligt betald expedit hos en exentrisk familj som drev en bokhandel mitt i Stockholm, min hemstad. Nu mer bor jag i Skåne.
  Jag kommer att titta in på din blogg då och då och se vad du har läst!

  Gilla

 2. Hej Agneta, kul att du hittade hit. Jag brukar säga att när jag var ung läste jag vuxenböcker och när jag blev vuxen gick jag över till ungdomsböcker. Nu stämmer det ju inte helt förstås, jag läser de flesta genrer än idag. Ungdomsböckerna som finns idag fanns inte när jag var ungdom, så jag tar väl igen förlorad mark. Jag jobbar på bank så min dröm om bokhandeln är väl motsatsen kan man säga, från valutor och räntenetton till fantasins värld. Du är så välkommen att kika in, jag blir bara glad och kikar såklart tillbaka.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s