Bokbloggsjerka – Det här med recensioner

Anniks litteratur- och kulturblogg undrar den här veckan:

Hur ser din recensionsprocess ut? Skriver du anteckningar (eller viker hundöron) under tiden du läser? Recenserar du en bok direkt efter du har läst ut den?

Kort sagt: dela med dig av dina bästa recenseringstips!

Eftersom jag inte har haft bloggen särskilt länge har jag inga direkta rutiner än. Recensionsexen har precis börjat trilla ner i brevlådan så hittills har jag mest skrivit om böcker jag läst under våren och sommaren. När recexen nu trillar in kommer jag recensera ganska snart efter att jag läst ut dem. Även om handlingen i helhet stannar kvar i minnet försvinner detaljerna rätt fort. Vissa böcker har jag fått bläddra igenom igen för att friska upp minnet lite. Jag gör visserligen hundöron i alla mina böcker. Jag älskar hundöron. Böcker som funnits i min ägo en längre tid, ser numera ut som någon sorts märklig origami när man öppnar pärmen. Hopknycklade och så.

Ibland när jag läser en bok fastnar en speciell mening och då fotar jag sidan med mobilen för att kunna ha tillhands när det är dags att skriva om den. Då slipper jag markera i boken eller släpa på anteckningsböcker. Älskar i och för sig vackra anteckningsböcker, men mina böcker jag alltid släpar med mig väger tillräckligt. I somras läste jag den sorgligaste meningen någonsin och den boken kommer snart här. Tills dess har jag den i tryggt förvar som foto.

Annons

13 reaktioner på ”Bokbloggsjerka – Det här med recensioner

 1. Hundöron förekommer här med, i mina egna böcker! Använder även post it lappar i miniformat eller något annat pappersmaterial som finns närmast för att markera bra ställen!

  Gilla

 2. Jag viker ibland hundöron, har inga problem alls med det, det gör att boken ser läst, och förhoppningsvis omtyckt, ut… Och recex har jag aldrig fått, fast jag skrivit om böcker i säkert mer än tre år vid det här laget… Hur bär en sig åt för att få dem, lite gratis böcker skulle inte vara fel!

  Gilla

 3. Freja, man skriver och tigger. 🙂 Vissa förlag har även att du kan beställa direkt från förlagssidan, oftast under sidan ”Press”.
  Har sett senaste dagarna att det dykt upp fler foton på boksidor i bloggarna, jättekul om man kunnat inspirera någon.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s