Att läsa och skriva om böcker.

Det jag uppskattar mest i en bok är upplevelsen vissa ger mig. Jag vill inte dissekera texten, jag vill uppleva den. Få möjligheten att försvinna från verkligheten och glömma tid och rum totalt. Djupdyka ner i berättelsen och hänga med på åkturen, gråta när någon dör, skratta när huvudpersonen är ironisk, hålla andan när mördaren står bakom hörnet och dra en suck av lättnad när den sista zombien är död.

Upplevelserna finns överallt och för mig är upplevelsen Dostojevjskijs Brott och straff ger mig kanske inte likvärdig med den jag får av Mazerunner, ändå skulle jag ge dem samma betyg. Brott och straff manar till eftertanke, den är svår och karaktärerna är inkonsekventa. Det var precis den läsningen jag behövde när jag läste den. Mazerunner gav mig en hisnande berg&dalbanetur, det var bara åka med medan det varade, även om minnet av den kanske bleknar rätt snabbt. Men en intensiv åktur var precis vad jag ville ha och det fick jag. Helt olika böcker för olika tillfällen och troligen olika åldergrupper, men lika mycket värda. Tycker jag.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s