Samvetsmakaren

 

9789186081744_200_samvetsmakaren_haftad

Aly är sjutton år gammal när hans liv vänds upp och ned och han måste lämna sitt hem. Han har vuxit upp på en lantlig och ålderdomlig värld, men nu kastas han ut i det myllrande imperium som är människans hörn av Vintergatan. Hans situation tvingar honom att arbeta inom kyrkan, som trots sitt namn är religiöst obunden – den verkar för att lösa konflikter och skapa förståelse överallt i imperiet. Aly möter svåra problem och lyckas inte alltid lösa alla. Med tiden börjar han ana att det finns mer i världen än kyrkan och imperiet känner till. Och i galaxens centrum händer något som kan hota hela mänskligheten.

Mänskligheten har spritt ut sig i galaxen och alla planeter har sina egna unika lösningar. Galaxen styrs av Kyrkan, Marknaden och Imperiet. Man har kommit fram till ett relativt fredligt system där alla tre styr lika mycket. Alys familj mördas brutalt och som en konsekvens av detta börjar Aly arbeta åt Kyrkan. För Alys del handlar det enbart om att hitta männen som mördade hans familj och ta hämnd. Kyrkan med sitt missionsarbete över hela galaxen ger honom bäst möjlighet att göra detta. Man får följa med Aly under hans egen undervisning, under hans resor i galaxen och de olika människor han möter. Galaxen sammankopplar alla människor i Nätet. Ett slags intergalaktiskt Internet som finns i huvudet på människorna och blir som ett extra Jag. Nätet kan ge dig information, kyla ner dina tankar om du blir upprörd eller hjälpa dig kommunicera. När man lär sig ladda ner människans medvetande i dödsögonblicket ner i Nätet, får detta ofattbara konsekvenser för Aly och resten av Galaxen.

Den här boken är riktigt bra även om sista delen flummar iväg lite. Gillar man science fiction är den här ett måste. Det är lite synd att den är skriven av en svensk Johansson då det minskar möjligheten att det någonsin blir en film av den. Tråkigt men sant tyvärr. Även om jag applåderar KG Johansson till ett riktigt fint sci fi äventyr.

Annons

3 reaktioner på ”Samvetsmakaren

  1. Pingback: Recension – Kärlek i maskinernas tid | Bokhuset

  2. Pingback: Att dö väl – Eva Holmquist och Oskar Källner | Bokhuset

  3. Pingback: Science fiction – Fyra kvinnor fyra flickor | Bokhuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s