Läsning för kommande sensommarkvällar

Jag shoppade loss lite för mycket i bokhandeln häromdagen. Fem böcker senare och aningen fattigare gick jag ut med ett leende på läpparna. Några av dem och andra berättelser som väntar på att bli lästa närmast är:

a-game-of-thrones---kampen-om-jarntronen himmelstrand stjarnklart maze-runner-i-dodens-labyrint the-fault-in-our-starssolviken

Maze runner har jag precis läst så omdöme kommer snart. Tycker det är lite låg åldersgräns på den bara, unga vuxna skulle ha passat bättre. Stjärnklart är jag otroligt nyfiken på. Den har jag inte än men snart hoppas jag. Kul med svenska författare som kliver utanför deckarbubblan de flesta bokhandlarna befinner sig i. Inget illa om deckare, men det kan bli lite mycket när hylla upp och hylla ner innehåller samma genre. Därför ser jag även fram mot Solviken. Och naturligtvis Himmelstrand skriven av en av mina favoritförfattare. Jag listade mina toppfem en gång och då fanns John Ajvides Människohamn naturligtvis med. Det är svårt att lista favoritböcker men den boken är en upplevelse på en helt annan nivå än de flesta andra böcker. Fantastisk bok.

Det sägs ju att även boken Förr eller senare exploderar jag ska vara fantastisk. Nu har jag tyvärr en liten ovana att inte bli lika exalterad som den stora massan när det gäller hypade böcker, men jag hoppas på den här. Titelöversättningen är dock en katastrof. Hur kan man översätta The fault in our stars till Förr eller senare exploderar jag? Obegripligt.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s