Eleanor & Park

eleanor
Eleanor & Park av Rainbow Rowell.

Beskrivning från Adlibris:

Två ovanliga människor. En oemotståndlig kärlek…

Parks tråkiga tillvaro förändras när Eleanor hamnar bredvid honom på skolbussen. Rödhårig, storvuxen och konstigt klädd passar hon inte in. Men de funkar tillsammans. De möts i musiken, i serierna och en längtan bort. En oförglömlig berättelse om den första kärleken mot alla odds!

Alltså, den här boken önskar jag att alla läste. Alla vuxna, alla tonåringar och alla barn när de blir tonåringar. Alla.
Boken är som en lektion i hur ond världen kan vara, men också hur jäkla fin den är många gånger. Hur många fina fina människor det finns och hur mycket kärlek man kan få om man bara öppnar ögonen.
De första sidorna i boken förberedde jag mig för fulgråt, jag hade nämligen missuppfattat första sidan lite och inte förrän jag läste om den insåg jag att ok, det här kanske inte är en hemskt sorglig bok ändå. Men det är det ju på sätt och vis, fast ändå inte.
Känslorna som uppstår mellan Eleanor och Park är så trevande att jag satt och log mig igenom hela första halvan. Andra halvan lider man med Park, som skäms för att han är kär i en tjej som är så, fel. Och samtidigt skäms han för att han skäms. Vilket ju är bra, för annars hade vi inte gillat honom. Och gillar både honom och henne, det gör vi.
Där bakom finns även det fula som man bara kan ana, men det känns ändå ok. För tack vare det fula blir känslorna mellan Eleanor & Park ännu viktigare, ännu finare.

Har jag nämnt hur mycket jag älskar omslaget? Jag älskar det.

Den var väldigt nära full pott, men hur fin boken än var när jag läste den, så har den inte fastnat så tight som den borde efteråt. Så 4/5 stjärnor blir det.

Annons

En reaktion på ”Eleanor & Park

  1. Pingback: Fangirl och jag går skilda vägar nu. | Bokhuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s